You are here

Характеристики


По - гъвкав и с по-малък разход на гориво

​Новият Eurocargo се предлага с два нови четирицилиндрови двигателя с мощност 160 и 190 к.с., специално проектирани за работа в градски условия . Въртящият момент и мощността са оптимизирани за типичните условия на работа в града. Поради новите бутала и инжектори, както и поради повишеното бързодействие на новия турбокомпресор, коефициентът на сгъстяване е повишен от 17:1 на 18:1, което подобрява с около 8% въртящия момент над 1200 об/мин. Двата двигателя развиват въртящ момент 680 Nm (за 160 к.с.) и 700 Nm (за 190 к.с.), който се достига при 2200 об/мин, вместо при 2500 об/мин.

Всички посочени мерки спомагат за значително понижаване на разхода при градски цикъл на движение и по време на ускоряване.

Двигателите на новия Eurocargo са Tector 5 (дизелов, четири цилиндъра, 4,5 литра) и Tector 7 (дизелов, шест цилиндъра, 6,7 литра). Гамата включва седем нива на мощността от 160 до 320 к.с. с максимален въртящ момент 1100 Nm и се допълва от двигател на природен газ (CNG) с въртящ момент 750 Nm и мощност 204 к.с.

Тези двигатели работят с 6- или 9-степенни предавателни кутии с ръчно управление и 6- или 12-степенни (полу)автоматични предавателни кутии с преобразовател на въртящия момент.

Уникалната система IVECO HI-SCR за обработка на изгорелите газове е лека, ефективна и премахва престоите за регенериране в сравнение с конкурентните автомобили, използващи системи EGR+SCR.

Регенерирането на филтъра за твърди частици (DPF) е пасивно , непрекъснато и се управлява напълно автоматично от автомобила : това означава, че водачът не е длъжен да извършва определени действия, няма периодични престои по технически причини и частите не са подложени на топлинни напрежения; в резултат надеждността на компонентите е по-висока.