You are here

Природосъобразност

NEW EUROCARGO: SUSTAINABILITY AND FUEL CONSUMPTION
​Естествено решение за опазване на околната среда

​IVECO продължава разработките си в областта на алтернативните горива с новия Eurocargo Natural Power CNG (СГЪСТЕН ПРИРОДЕН ГАЗ).

С водеща позиция от 1995 г. и общо 13 000 продадени в Европа автомобила, IVECO е единственият производител, който предлага пълна гама автомобили на природен газ (CNG) за превозване на товари и пътници. Лекотоварни, средно- и тежкотоварни автомобили с минимално въздействие върху околната среда, които са еталон по отношение на природосъобразността.

Сгъстеният природен газ е с най-малко въздействие върху околната среда от всички предлагани горива: той е единственият сериозен конкурент на дизеловото гориво, като в Европа има около 3500 станции за зареждане.

Емисиите на двигателите на IVECO, които работят на природен газ, се отличават с намалена концентрация на NOx, пълно отсъствие на съединения на оловото и ароматни въглеводороди и намалена с 95% концентрация на твърди частици по сравнение с дизеловите двигатели. Тези природосъобразни работни характеристики са по-добри от изискванията на стандарта Euro VI, етапи B + C.

При цена на сгъстения природен газ в Европа, която е малко по-ниска от цената на дизеловото гориво, клиентите ни могат да спестят до 25%.

Новият Eurocargo Natural Power се предлага в модификации от 11 до 16 тона с шестцилиндров двигател с повишен до 750 Nm въртящ момент и увеличена до 204 к.с. изходна мощност; двигателят се комплектова с 9-степенна предавателна кутия с ръчно управление или с автоматична предавателна кутия с преобразовател на въртящия момент. Работните характеристики и товароподемността на автомобила са същите, както при модификациите с дизелов двигател: бутилките за гориво са монтирани до страничните греди и не намаляват мястото за товара. Автономността е 400 km.

Новият Eurocargo Natural Power се чувства като у дома си най -вече в големите градове — поради ниските емисии няма забрани за навлизане в зоните с ограничаване на движението, а тихият режим на работа (с 5 dB по-тих от дизелов двигател) го прави идеален за работа през нощта.