You are here

Ефективност

NEW EUROCARGO: SUSTAINABILITY AND FUEL CONSUMPTION


Разходът на дизелово гориво намалява с до 8%

​Новият Eurocargo : следваща стъпка за повишаване на ефективността . Двигателите от последно поколение Tector 5 и 7 използват масло с нисък вискозитет, което понижава триенето, подобрява ефективността и позволява да се увеличи периода на техническото обслужване.

цялата гама двигатели предоставя и други специални функции; те са особено ефективни при натоварено пътно движение, когато конкурентоспособността зависи от разходите за притежаване:

  • електронно управляван двускоростен електромагнитен съединител на вентилатора, който се включва и изключва в зависимост от необходимото охлаждане;
  • функция EcoRoll при 12-степенната предавателна кутия, която използва инерцията на автомобила и автоматично установява или извежда предавателната кутия в/от неутрално положение, за да намали разхода на гориво в различни ситуации (например при спускане по наклон);
  • функция EcoSwitch (при всички 6- до 12-степенни автоматични предавателни кутии), която променя алгоритъма за превключване на предавките с цел постигане на максимална ефективност. Когато водачът активира функцията EcoSwitch, ограничителят на скоростта се включва, блокира се функцията за автоматично превключване на по-ниска предавка при натискане на педала на акселератора и се разрешава само автоматичното превключване на предавките.

Благодарение на тези нови устройства и използването на нов вид масло с по-малък вискозитет в задния мост новият Eurocargo има намален с до 8% разход на дизелово гориво при работа в градски условия.